In het voetbal gebeurd zoveel dat alle fans in rap tempo meer en meer herineringen aan prachtige momenten verzamelen. Tegenwoordig is de kalender overvol wat ervoor zorgt dat er zoveel wedstrijden zijn dat niemand ooit nog lang zonder voetbal hoeft te zitten. Gelukkig maar, want niet is immers zo fijn als het zien van een voetbal wedstrijd. Maar mocht het nu zo zijn dat dit toch even niet kan, of je op bezoek bent in een van de volgende steden op plaatsen, dan kan dat een hele mooie gelegenheid bieden om eens langs te gaan bij de volgende voetbal musea. Daarvoor hoef je soms niet eens heel erg ver van huis te gaan!

Deutschen Fussbal Museum

In Dortmund, een echte voetbalstad met Borussia Dortmund als trots, is ook een prachtig voetbal museum te vinden. Er is lang aan gewerkt en het is slechts een paar jaar geleden geopend maar daarom zeker niet minder indrukwekkend. Je zult hier alle mooie momenten uit het Duitse voetbal kunnen herbeleven en dat zijn er nogal wat. De Duitsers hebben vele successen gekend, met de recente winst op het WK van 2014 nog vers in het geheugen. Dat is goed terug te zien in de mooie collectie in dit museum. Er is van alles te vinden over de rijke geschiedenis die het voetbal heeft.

Museo de Futbol

Natuurlijk mag er in een land als Brazilië geen voetbal museum ontbreken. Het wordt ook wel als het grootste voetballand ter wereld gezien. Het zal je daarom niet verbazen dat letterlijk iedereen hier knettergek is van de sport. Wanneer het nationale elftal speelt veranderd het land in een grote zee van vlagen, shirts en zenuwachtige toeschouwers. Wanneer het goed loopt krijg je dan het ware ´samba voetbal´ te zien, wat de Brazilianen als het ware hebben uitgevonden. In het Museo de Futbol in Sao Paulo zie je de mooiste dingen uit de geschiedenis van het Braziliaanse voetbal, wat de echte liefhebber natuurlijk niet mag missen.

National Football Museum

Dit museum is gelegen in de Britse stad Manchester. Het claimt het grootste voetbal museum ter wereld te zijn. Manchester is hier dan ook wel de ideale plek voor. De stad ademt voetbal en heeft met clubs als Manchester City en Manchester United ieder jaar waar een paar prachtige derby´s op het spel staan. Zeker nu beide teams al geruime tijd weer meedoen in de top van de Premier League is het genieten geblazen. De uitgebreide collectie van het National Museum of Football is een ware verademing voor fans. Zo liggen er allerlei items van onder andere de wereldvoetbalbond. Je raakt hier als fan dan ook niet uitgekeken. Trek daarom gerust een ruime dag uit voor een bezoek aan deze voetbal hemel.