In de historie van het voetbal zijn er nu eenmaal bepaalde wedstrijden die fans niet meer vergeten. Finales hebben vaak de naam saai te zijn en dit is in de meeste gevallen ook waar, maar toch zijn er uitzonderingen. Hier en daar valt een waar spektakelstuk te zien als einde van een mooi toernooi of een lange beker competitie. Immers is het een wedstrijd waar teams het hele jaar naartoe hebben gewerkt, waarbij er een echte hoofdprijs op het spel staat.

Voordat we hieronder een aantal van de meest legendarische voetbal finales allertijden beschrijven eerst nog wat informatie over waar jij ervoor kunt zorgen dat de volgende grote bij Unibet https://unibetbonus.com/be-nl/ een succes voor jou kan worden. Door in te zetten op het verloop van de wedstrijd of de einduitslag kun je daar hele mooie winsten uit halen. Let wel op, gok altijd met mate. Dit neemt niet weg dat het enorm leuk is.

Live wedden is een mogelijkheid die je bij Unibet voor de meeste sporten hebt, dus mag voetbal zeker niet ontbreken. Er zijn allerlei opties om tijdens de wedstrijd in te zetten op gebeurtenissen die nog plaats kunnen gaan vinden. Extra leuk, zeker als je er al helemaal in zit. Mocht je in huis gaan toegang hebben tot de kanalen die de meeste wedstrijden uitzenden op de televisie, ook dan is live wedden prima geschikt voor jou. Hiermee kun je namelijk via links de meeste wedstrijden live volgen. Dus zelfs als je geen fan bent van de clubs en spelers waar je op in hebt gezet zorgt dit voor een heerlijke dosis extra spanning tijdens het kijken. Een echte aanrader dus.

Manchester United tegen Bayern Munchen in 1999

Wie kan deze klassieker niet nog voor de geest halen? Een Manchester United met onder andere sterren als Jaap Stam, David Beckham en Ryan Giggs tegen het stugge Bayern Munchen, in een prachtige voetbaltempel als Camp Nou. Nadat de wedstrijd lange tijd op een 1-0 overwinning leek af te stevenen voor de Zuid-Duitsers wist Manchester United het tij op de valreep helemaal om te keren. Immers kwam Bayern al na 6 minuten voor en leek het de hele wedstrijd stand te houden. Maar in de blessure tijd waren daar Teddy Sheringham en Ole Gunnar Solksjaer, die beiden uitgroeiden tot helden voor in de eeuwigheid in het rode gedeelte van de stad.

Frankrijk tegen Italië in 2006

Wie kan zich niet de kopstoot van icoon Zinedine Zidane aan het adres van Marco Materazzi nog voor de geest halen? Dit was misschien geen hele goede finale maar het stond bol van het spektakel en de onvergetelijke incidenten. Uiteindelijk leidde dat dus tot het wegsturen van Zidane die van het veld werd gestuurd. Frankrijk wist het nog wel tot een penalty reeks te laten uitlopen maar moest toch zijn meerdere herkennen in de Italianen die zodoende wereldkampioen konden worden in 2006.

Nederland tegen Spanje in 2010

Voor de meeste Nederlandse fans een uiterst pijnlijke herinnering, maar daarom geen minder spannende finale. Iedereen zat op het puntje van de stoel tijdens 90 minuten voetbal en de blessuretijd. Echter wist Andres Iniesta een natie in rouw te dompelen door de winnende treffer te maken. Ondanks dat het voor Oranje een toernooi was om nooit te vergeten verloor het wel voor de derde keer een WK finale.